Last van stress? Slaapproblemen? Een verkeerde leefstijl? Relatieproblemen? Onbegrepen lichamelijke klachten?
Een verkeerde leefstijl? Last van stress? Onbegrepen lichamelijke klachten? Slaapproblemen? Relatieproblemen?
Leren ontspannen?
Een helpende hand nodig?

Kees Groen

Home     Kees Groen

Even voorstellen

Omdat ik mij goed kan voortstellen dat u wilt weten bij wie u nu eigenlijk terecht komt wanneer u zich voor therapie aanmeldt, vertel ik u graag iets over mezelf.

Vanaf 2007 ben ik de gespecialiseerde praktijk voor haptotherapie en psychosomatische fysiotherapie Praktijk Kees Groen in Assendelft begonnen. Daarvoor was ik als algemeen fysiotherapeut in loondienst. Sinds 1997 werk ik als haptotherapeut en vanaf 2003 ook als psychosomatisch fysiotherapeut.

Vanaf 1981 ben ik fysiotherapeut en al in mijn begin jaren, toen ik nog manueel therapie studeerde, voelde ik mij niet prettig bij de overheersend “technische” mensbenadering, “de mens als machine”, zeg maar. Ik merkte dat, wanneer ik meer “voelend” met mensen omging,  er ruimte was voor de hele mens.  Hierdoor ontstond ook zicht op de achterliggende factoren van de klachten. Het ging om de hele mens, met een klacht. Vanuit deze ervaring was het een logische stap om de opleiding in de authentieke haptonomie bij Veldman junior in Overasselt te volgen. Hier kon ik mijn gevoelskant verder ontwikkelen. Hier mocht ik de mens benaderen vanuit mijn hart.

Na deze opleiding studeerde ik nog een jaar manueel therapie, maar ontdekte definitief dat ik dit niet meer wilde.
Ik ging de opleiding psychosomatische fysiotherapie aan het IPT in Amsterdam volgen. In deze opleiding maakte ik kennis met vele lichaamsgerichte therapieën, waarbij het toch om de hele mens ging.

Na deze 3 jarige opleiding volgde nog een jaar “Haptotherapie” aan de academie in Doorn waar ik in 2007 ook 2 jarige specialisatie “Haptotherapie bij relatieproblemen” volgde.

In 2011 volgde ik de opleiding acceptatie en commitment therapie bij drs. Gijs Jansen, psycholoog.
In 2013 volgde ik de opleiding systemisch werken en familieopstellingen bij latitude opleidingen.
Van beide opleidingen vindt u elementen terug in mijn therapie. De haptonomische beginselen blijven echter de basis van mijn benadering